Whitney Houston

Loading...

Grammy award-winning Whitney Houston contracted RBDG to provide facility design and acoustical consulting for her private in-home recording studio. RBDG designed a renovation of a section of her guesthouse into a control room and created an addition to accommodate a recording studio and a piano room. The goal: create a sonically up-to-date recording environment using the latest in technical equipment that provided Houston a relaxed atmosphere without the pressures of a commercial facility. The studio won the 1995 Texas Society of Architects award for Interior Architecture.

The biggest obstacle was correcting a structure that was not originally built to meet recording studio needs. The control room was reconfigured and expanded to fit into an existing room in the guesthouse. The high-ceilinged studio area was added to the existing structure to accommodate the acoustical and functional requirement of a music studio, and to complement the exterior form of the house.

Using the actual CAD construction documents, RBDG created an award-winning 3-D computer animated fly-through of the studio design to help the owner visualize the space, both before construction began and during the final planning and development of the facility.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Tumblr
Share this:
WP_Post Object
(
    [ID] => 874
    [post_author] => 1
    [post_date] => 2013-06-14 10:14:05
    [post_date_gmt] => 2013-06-14 15:14:05
    [post_content] => Grammy award-winning Whitney Houston contracted RBDG to provide facility design and acoustical consulting for her private in-home recording studio. RBDG designed a renovation of a section of her guesthouse into a control room and created an addition to accommodate a recording studio and a piano room. The goal: create a sonically up-to-date recording environment using the latest in technical equipment that provided Houston a relaxed atmosphere without the pressures of a commercial facility. The studio won the 1995 Texas Society of Architects award for Interior Architecture.

The biggest obstacle was correcting a structure that was not originally built to meet recording studio needs. The control room was reconfigured and expanded to fit into an existing room in the guesthouse. The high-ceilinged studio area was added to the existing structure to accommodate the acoustical and functional requirement of a music studio, and to complement the exterior form of the house.

Using the actual CAD construction documents, RBDG created an award-winning 3-D computer animated fly-through of the studio design to help the owner visualize the space, both before construction began and during the final planning and development of the facility.
    [post_title] => Whitney Houston
    [post_excerpt] => 
    [post_status] => publish
    [comment_status] => closed
    [ping_status] => closed
    [post_password] => 
    [post_name] => whitney-houston
    [to_ping] => 
    [pinged] => 
    [post_modified] => 2013-09-06 06:03:14
    [post_modified_gmt] => 2013-09-06 11:03:14
    [post_content_filtered] => 
    [post_parent] => 0
    [guid] => http://204.197.244.22/~rbdg/?post_type=project&p=874
    [menu_order] => 0
    [post_type] => project
    [post_mime_type] => 
    [comment_count] => 0
    [filter] => raw
)
									
		
whitney-houston